Kako se pripremiti za nadolazeću državnu maturu?

Od početka državne mature dijeli nas sve još par mjeseci. Ako niste do sad počeli učiti, savjetujemo Vam da krenete kako bi s lakoćom riješili sve ispite koji su pred Vama.

Savjeti kako se lakše pripremiti za državnu maturu:

1.PRIKUPITI SVE BILJEŽNICE

Potrebno je da prikupite sve bilježnice i knjige iz prošli razreda i to za one predmete koje ćete polagati na državnoj maturi. Ako još niste sigurni koje predmete ćete trebati polagati, savjetujemo Vam da dobro prije proučite koje predmete zahtjeva fakultet da trebate položiti.

2. POGLEDAJ PROŠLOGODIŠNJE ISPITE

Radi lakšeg svladavanja gradiva, savjetujemo Vam da riješite barem prošlogodišnje mature. Tako ćete lakše i jasnije dobiti viziju onoga što Vas očekuje. Ispite državne mature možete vidjeti na stranici NCVVO-a.

3. ORGANIZIRAJTE VRIJEME

Savjetujemo Vam da za svaki predmet uzmete vremena da ga ponovite. Vjerojatno će Vam za neki predmet trebati više vremena, dok ćete neki predmet s lakoćom ponoviti. Organizirajte svoje vrijeme kako bi sve stigli ponoviti.

4. PONOVITI SVE LEKTIRE

Svakako pročitajte one lektire koje niste jer možda Vam se baš potrefi djelo koje niste uspjeli pročitati. Provjerite koje lektire bi Vam se mogle pojaviti s obzirom na razinu. Lektiru koja se ove godine pojavljuje na maturi možete vidjeti ovdje.

Ako Vam matematika nije jača strana, nudimo Vam poduku iz matematike po povoljnoj cijeni.

Comments are closed.