Kako izabrati željeni fakultet?

Izabrati fakultet prava je muka. Ali, morate se složiti kako je danas puno lakše odabrati fakultet nego je to bilo prije kad su budući studenti trebali pisati prijemne ispite kako bi upali, a uz to se može dogoditi da se prijemni ispiti pišu isti dan pa se unaprijed trebalo odlučiti koji će fakultet žrtvovati. Danas je to puno jednostavniji posao, što znači da uz par klika možete prijaviti čak desetak fakulteta u kojima bi se mogli snaći. Za Vas donosimo nekoliko jednostavnih trikova kako pronaći potencijalne fakultete.

1. PRIJAVI FAKULTET KOJI TI SE NAJVIŠE SVIĐA

Teško je to odabrati s 19 godina i ono što bi htio raditi u životu i koji je tvoj daljnji cilj. No, svjestan si da si došao do te prekretnice u kojoj trebaš odabrati nešto što bi mogao raditi. Dat ćemo Vam jedan savjet, a to je da se odlučite za ono područje i onaj posao koji biste voljeli raditi i besplatno. Istina, život se sastoji od odricanja, ali ako pri tome radiš nešto što voliš i nešto što Vas usrećuje, složit ćete se s nama da niti jedan dan nećete ići na posao, već će to biti Vaš hobi. Možda se pitate, a što je s fakultetima koja ne planirate studirati? Preporučujemo Vam da ne prijavljujete ono što Vam se ne sviđa. Primjer iz vlastite obitelji imamo da čovjek jednostavno treba slijediti svoje srce. Ono što Vam mi savjetujemo da slijedite svoj san i pokušajte se ponovno iduće godine prijaviti ako ne uspijete. Nikada nemojte odustati od onoga što volite.

2. ODABIR LOKACIJE

Kod upisa na fakultet važna je i lokacija. Ako ste tip koji voli tišinu, more, plaže i društvo, onda su za Vas definitivno gradovi na obali. Ako ste tip osobe koji voli užurbanost onda je za Vas Zagreb, no, ako volite mirne gradove u kojima možete istodobno uživati u prirodi, bez zagađenog zraka onda Vam preporučujemo gradove kao što su Vukovar, Varaždin, Čakovec, Osijek i druge. Dakle, lokacija ovisi samo o Vam i naravno lokaciji u kojoj je fakultet smješten.

3. POSJETI DAN OTVORENIH VRATA FAKULTETA

Savjetujemo Vam da posjetite fakultet na danima otvorenih vrata kako biste već unaprijed znali gdje ćete nastaviti svoje školovanje. Možda i jeste pustolovni tip osobe i volite se iznenaditi, no, ponekad je bolje provjeriti neke stvari i informacije, a i time ćete sami sebi još više dati do znanja da je to fakultet baš po Vašim mjerama i da je to fakultet baš za Vas.

4. PRIJATELJSTVO

Muči Vas što Vaši prijatelji neće dijeliti fakultetske klupe s Vama? Ne brinite se. Upoznat ćete puno drugih ljudi. Vjerojatno je i istinita ona rečenica kad se kaže da se na fakultetu upoznaju prijatelji za cijeli život. Iskreno, možemo Vam i tu činjenicu potvrditi. Pronaći ćete osobe s kojima ćete početi dijeliti one, malo drugačije probleme. Naučit ćete biti jedan tim. Naravno, prijatelj je osoba koja je uvijek uz Vas, bilo da ste prijatelji iz srednje škole ili fakulteta, no, želimo ovdje staviti naglasak o novim ljudima koji imaju jednake interese kao i Vi

5. NE PODCJENJUJ SE

Za kraj Vam želimo savjetovati da se ne podcjenjujte. Budite sigurni u svoje znanje i svoj stav prema tome što volite. Ako ste odabrali fakultet koji volite, trebate zauzeti i taj stav jer je to Vaše područje. Ne bojte se prijaviti fakultet na prestižnoj razini.

Želimo Vam puno sreće! Samo hrabro! Samo naprijed!

Comments are closed.